Кримінал
Закликали до захоплення державної влади в Україні: В Покрові та Новомосковську на Дніпропетровщині СБУ затримала двох любителів «руського миру»

Закликали до захоплення державної влади в Україні: В Покрові та Новомосковську на Дніпропетровщині СБУ затримала двох любителів «руського миру»

Двох ворожих пропагандистів викрито на Дніпропетровщині. Одна з них – мешканка Покрова, яка поширювала через соцмережі заклики на підтримку окупантів. За це, у разі захоплення регіону, вона сподівалась отримати російський паспорт. Інший проросійський агітатор – мешканець Новомосковська. Він агітував до захоплення влади і дискредитував українську владу.

Про це повідомляють пресслужби СБУ та прокуратури Дніпропетровської області.

За даними слідства, у липні 2022 року 31-річний житель Новомосковська, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі, неодноразово поширював антиукраїнські коментарі, спрямовані на заклики до захоплення державної влади України окупантами.

Мешканка Покрову на персональній сторінці в соцмережі опублікувала фото на підтримку дій влади держави-агресора. При цьому супроводжувала контент власними коментарями, в яких заперечувала здійснення збройної агресії РФ проти України.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури цим громадянам повідомили про підозру за фактами поширення публічних закликів до захоплення державної влади, а також розповсюдження таких матеріалів та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 109, ч.1 ст.111-1 КК України).

Тривають досудові розслідування для встановлення всіх обставин злочинів проти державної безпеки України.

Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Дніпропетровської області.

Читайте також: Юна тенісистка Ірина Ячменьова з Запоріжжя отримала «срібло» на юнацькому Контендері в Словаччині;

У Запоріжжі трьох росіян та мешканця Кавказу примусово видворили з України;

2022-11-10 13:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин