Події
Опалювали буржуйкою: В Покрові 11-місячна дівчинка, 16-річна дівчина та жінка отруїлися чадним газом

Опалювали буржуйкою: В Покрові 11-місячна дівчинка, 16-річна дівчина та жінка отруїлися чадним газом

Днями у Покрові (Дніпропетровська обл.) бригаду екстреної медицини викликали до сусідів, які опалювали своє помешкання буржуйкою. Постраждалі навіть не могли об’єктивно оцінити свій стан! Тривогу забили сусіди, які до них навідалися.

Про це повідомляє завідувач підстанції Екстреної медичної допомоги Покрова Олег Макіда.

«Поки наша енергоінфраструктура залишається під прицілом ворога, незламні українці шукають альтернативні способи пережити воєнну зиму. Для багатьох це новий досвід, тому можуть недооцінювати потенційну загрозу неправильної експлуатації обігрівальних приладів.

Подібне сталося в одній із родин Покрова і мало не коштувало одразу трьох життів», - написав він.

Медичної допомоги потребували 16-річна дівчина, 24-річна жінка та її 11-місячна донька.

Прибувши на місце події, бригада №14420 Підстанція ЕМД Покров у складі фельдшерів: Наталья Каленик, Юлия Дюжник та водія Грицини Є.І. з'ясували, що постраждалі мають ознаки отруєння чадним газом. Помешкання опалювали так званою «буржуйкою».

Немовля перебувало у глибокому сні, старші скаржилися на слабкість, запаморочення, шум у голові та вухах, нудоту, часте серцебиття. Вони не могли об’єктивно оцінити свій стан, тривогу забили сусіди, які до них навідалися. Аби цього не сталося, історія могла мати трагічний фінал.

Фельдшери надали медичну допомогу згідно з протоколом, розпочали інфузійну терапію і доставили пацієнтів до приймального відділення Центральної міської лікарні Покрова.

«Дякуємо нашим медикам за працю, а постраждалим бажаємо скорішого одужання!

Справжня зима тільки починаються, очевидно, що теплогенеруючі пристрої використовуватимуться інтенсивніше. Тому хочеться вкотре нагадати про небезпеку чадного газу, бо «тихий вбивця» не має ні кольору, ні запаху - розпізнати його в приміщенні вкрай важко.

Людина не одразу розуміє, що вже отруїлася, і не в змозі зарадити собі.

Користуючись, зокрема, пічним опаленням, обов’язково звертайте увагу на такі симптоми, як слабкість, головний біль, нудоту.

Страшним наслідком отруєння чадним газом є гіпоксія. Це сильний дефіцит кисню, що може призвести до незворотних пошкоджень мозку, серця, легень», - написав Олег Макіда.

Також, якщо доведеться надавати першу допомогу потерпілому (виносити на свіже повітря і викликати швидку), переконайтеся, що у вас є підмога. Бо увійшовши до приміщення, самі можете отруїтися чадним газом, якщо там його висока концентрація.

Читайте також: У Запоріжжі затримали жінку за кермом в стані наркотичного сп'яніння;

2022-12-22 10:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин